Derde Jeneverwandeling in Leiden een Smakelijk Succes

Op een zonnige zondagmiddag vond de derde editie van de Jeneverwandeling plaats in de pittoreske straten van Leiden. Georganiseerd door ProKwadraat en Bierproeverij op Eigen Wijze, beloofde het evenement een unieke verkenning van de rijke jenevergeschiedenis van de stad, gepaard met het proeven van zes heerlijke jenevers in zels verschillende .

De deelnemers verzamelden zich in de Gaanderij bij de Hooglandse Kerk, waar ze verwelkomd werden met een jonge jenever van Onder de Boompjes en een heerlijke wildpaté. Gewapend met historische kennis en een verlangen om de smaakpapillen te prikkelen, begonnen de groep de ontdekkingsreis door de straten van Leiden.

Langs schilderachtige grachten en door kronkelende steegjes leidde de route naar een aantal cafés. Onderweg verstrekte Bas Koster verhalen over de oorsprong van jenever en de rol ervan in de Nederlandse cultuur.

Maar het hoogtepunt van de wandeling waren natuurlijk het proeven van de Jenevers. Op de verschillende haltes kregen de deelnemers een andere jenever te proeven met elk met hun eigen unieke smaakprofiel en geschiedenis. 

De sfeer was levendig en gezellig, met deelnemers die hun bevindingen deelden en nieuwe vrienden maakten tijdens het genieten van deze lokale lekkernij. Terwijl de zon langzaam onderging boven de historische skyline van Leiden, kwam de Jeneverwandeling tot een feestelijk einde in Vi-king.

Voor velen was deze derde editie van de Jeneverwandeling niet alleen een culinaire ontdekkingstocht, maar ook een kans om de geschiedenis van Leiden op een unieke en smakelijke manier te ervaren. Met het succes van dit evenement kunnen liefhebbers van jenever en geschiedenis nu al uitkijken naar de volgende editie.

Home
Shop
Kratje
Search