29 januari 2023 Winterbierfestival Leiden

Op zondag 29 jauari 2023 wordt het zevende Winterbierfestival Leiden gehouden in Scheltema. Dit pand heeft een robuuste, ambachtelijke uitstraling en past uitstekend bij het festival. Het pand zal deze editie in zijn geheel worden benut.

Tijdens het Winterbierfestival in Scheltema presenteren een aantal kleine Nederlandse brouwers zich met diverse winterse bieren. De bezoekers ontvangen bij binnenkomst het startpakket wat vooraf is besteld. Het Winterbierfestival Leiden duurt van 13.00 tot 18.30 uur*. Het festival is vanwege de beheersbaarheid en spreiding van de drukte verdeeld in twee tijdsblokken.

Er is géén qr-code of testverplichting in het kader van 1G.

Het startpakket bevat (glas 15cl, programmaboekje en twee munten) kost € 12,50 p.p. Tijdens het festival is het mogelijk om biermunten in de voorverkoop bijkopen of ter plaatse voor € 2,80 per stuk.

Op de dag zelf zijn er aan de deur uitsluitend kaarten te koop als er van de voorverkoop nog over zijn voor 14 euro per stuk

NB: De bevestigingen van het Winterbierfestival Leiden Leiden gaan de donderdag voor het festival per e-mail de deur uit! Op vertoon van deze bevestiging (op papier of mobiel) kunt je je startpakket ter plaatse afhalen.

* Tijdsblokken: Tijdens het Winterbierfestival Leiden werken wij in verband met de beheersbaarheid met twee tijdsblokken. Tijdsblok 1: 13.00 tot 15.30 en Tijdsblok 2: 16.00 tot 18.30 uur. U kunt alvast bij uw bestelling noteren of u het vroege of late tijdsblok wilt.

Vijfde Winterbierfestival Leiden wederom uitermate gezellig!

Uitermate gezellige vijfde editie van het Winterbierfestival Leiden in Scheltema.

Winterbierfestival Leiden 2019 smakelijk gezellig!

Op zondag 27 januari 2019 werd voor de vierde keer het Winterbierfestival Leiden gehouden. 14 brouwers presenteerden zich aan het massaal opgekomen publiek. In totaal waren meer dan 55 winterse bieren te proeven. De sfeer was uitstekend en het bier stroomde ruim uit...

3e Winterbierfestival Leiden in twee woorden: Lekker gezellig!

Het Winterbierfestival Leiden Scheltema Leiden was ook in 2018 een groot succes! Zestien kleine Nederlandse brouwerijen waren aanwezig die goed waren voor meer dan 60 winterse bieren. De sfeer was optimaal en de bezoekers lieten zich de bieren goed smaken...

Uw gastheren

Bas Koster (l) en Frank van Leeuwen (r) zijn de initiatiefnemers van de Bokkenwandeling, Proeftocht, Lentebierwandeling, Zomerbiervaart en het Winterbierfestival Leiden.

De crew

De crew van het winterbierfestival staat voor u klaar om het festival zo gladjes mogelijk te laten verlopen.

De garderobe

De explorers van de Franciscusgroep zullen u jas netjes ophangen en voor u bewaren.

Brouwerijen Winterbierfestival Leiden 2022

De onderstaande bierbrouwerijen zijn aanwezig:

Overnachten in Leiden 

Bierwandeling.nl selecteerde voor u de volgende dichtstbijzijnde prima hotels om na het festival te overnachten: Hotel Mayflower, Hotel de DoelenCity Hotel Nieuw MinervaHoliday Inn LeidenBest Western City Hotel LeidenVan der Valk Hotel LeidenRembrandt Hotel Leiden en ibis Leiden Centre.

Een hapje eten na het Winterbierfestival?

Wij bevelen de onderstaande restaurants van harte bij u aan om na het festival een hapje te gaan eten. De meeste restaurants hebben een uitgebreid assortiment speciaalbieren die afgestemd zijn op een heerlijk diner. 

%d bloggers liken dit: