Kroegentocht Leiden

Een Bierwandeling in Leiden is een soort luxe kroegentocht in evenementsvorm waarbij je in zes verschillende caf’és bezoekt. In elk café krijg je een bier van een kleine Nederlandse brouwerij te drinken. Deze bierwandelingen worden verspreid over het jaar gehouden. De Lentebierwandeling in april, de Zomerbierwandeling in juli, de Singelbierwandeling in september en de Bokkenwandeling in november. Deze bierevenementen hebben een vastgestelde datum. Het is ook mogelijk een kroegentocht voor je groep op een zelf gekozen datum door ons (Groepswijzer.nl) te laten organiseren. Kies dan voor een van de hiernaast gepresenteerde bierevenementen. De historische bierwandeling met of zonder proeverij, de bierwandeling op maat of een bierproeverij. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om een kroegentocht zelf samen te stellen. Wij raden dan de onderstaande Leidse cafés bij jullie aan. Alle onderstaande Leidse cafés hebben een ruim assortiment aan speciaal-bieren.

Bierwandeling op maat

Bierwandeling op maat

Historische Bierwandeling Leiden

Historische Bierwandeling Leiden

BitterballenBiertocht

BitterballenBiertocht

Kroegentocht Leiden

Een kroegentocht is soort van uitgaanswijze, waarbij men van de ene naar de andere kroeg reist. Leiden is een zeer geschikte stad voor een kroegentocht door de hoge dichtheid aan cafés, de spreiding en mooie loopafstanden om tussendoor te ontnuchteren. Maak een keuze uit: Gebr. de Nobel, Bierlokaal & muziekcafé de Veste, Stadscafé Van der Werff, Café ‘t Praethuys, Estaminet Schommelen, Café het Gerecht Leiden, Café Rembrandt Leiden, Café Jantje van Leiden, Café De Twee Spieghels, Van Goyen Jeneverhuis, De Roze Beurs, Cafe de Pelikaan, Café Van Hout, Café Plantage, Dranklokaal de WW, Café Re-Spons, Grand Café De Burcht, Etablissement Einstein, English Pub North End, Dranklokaal 1650, Café de Keyzer, Biercafé Lemmy’s en Café Bonte Koe.

 

Waarom een kroegentocht in Leiden?

Welkom in het historische hart van Nederland, waar de grachten dansen onder de oude bruggen en de geplaveide straten gevuld zijn met verhalen uit vervlogen tijden. Leiden, de stad van ontdekkingen, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Maar wat deze stad nog specialer maakt, is de rijke traditie van speciaalbier die wacht om ontdekt te worden tijdens een onvergetelijke kroegentocht.

Stel je voor: een avond gehuld in de warme gloed van gezellige biercafés, elk met zijn eigen unieke ambiance en een schat aan speciaalbieren om van te genieten. Begin je reis in een knusse kroeg langs de sfeervolle grachten. Het gelach van vrienden vermengt zich met het opgewonden geroezemoes van gasten terwijl ze genieten van een prachtig assortiment lokale bieren.

Terwijl je verdergaat, wordt je verwelkomd in een authentieke ‘brown pub’, waar de muren zijn doordrenkt van geschiedenis en de tapkranen een ware schat aan ambachtelijke bieren onthullen. De barman, een levende encyclopedie van bierkennis, gidst je door een selectie van unieke brouwsels, van rijke donkere stouts tot verfrissende hoppige IPA’s.

Maar het hoogtepunt van je avontuur wacht in een verborgen juweel van een biercafé, waar de sfeer doordrenkt is van gezelligheid en de selectie van speciaalbieren grenst aan het buitengewone. Je ontdekt zeldzame vondsten en lokale geheimen die je smaakpapillen betoveren en je liefde voor speciaalbier verdiepen.

Terwijl de avond vordert, wordt niet alleen je glas steeds verrijkt met nieuwe bieren, maar ook je ervaring van Leiden zelf. De gesprekken met mede-avonturiers, de verhalen van de locals en de sfeer van elke kroeg laten je een glimp opvangen van de ziel van deze prachtige stad.

En daarom is een kroegentocht door Leiden, langs de beste biercafés die speciaalbieren serveren, zo onvergetelijk. Het is niet alleen een reis door het rijke assortiment van bieren, maar ook een reis door de geschiedenis, cultuur en de gastvrijheid van deze betoverende stad.

Dus, voor zij die op zoek zijn naar een unieke ervaring, een smaakvolle reis vol karakter en gezelligheid, is Leiden met zijn biercafés een bestemming die je niet mag missen. Proost op avontuur, proost op speciaalbier, proost op Leiden!

Home
Shop
Kratje
Search