Stadsbrouwerij Dordrecht is niet zomaar een brouwerij. In deze professionele microbrouwerij wordt het bier nog steeds op ambachtelijk wijze gebrouwen. De brouwerij is een initiatief van Stichting Stadsbrouwerij Dordrecht. De onderneming past perfect in Dordrecht, een eigentijdse stad met een rijke historie, maar ook een stad die de functie vervult van centrumgemeente in de regio. Deze brouwerij staat bekend op het Schapenkopje, die in 3 varianten verkocht wordt:

  •  Blond (5% alcohol): De bierbrouwer gebruikt voor dit goudblonde biertje als belangrijkste moutsoort: pilsmout. Dit biertje is gul en fris van smaak. Het heeft een helder, subtiel bouquet. Ideaal om uw dorst te lessen!
  • Amber (6% alcohol): Het is het geheim van de bierbrouwer: welke van de vele mout- en hopsoorten vormen de ideale mix voor een perfecte kleur en smaak? Bij het brouwen van Schapenkopje Amber worden verschillende soorten donkere mout uit Belgie gebruikt. Daardoor krijgt dit donker gekleurde bier een wat zoete en aangenaam bittere smaak. Dit zacht gehopt biertje moet u beslist proberen!
  • Dubbel (6,5% alcohol): Ook voor dit bier gebruikt de brouwer verschillende soorten, veelal donker gekleurde mout. Daardoor krijgt dit bier zijn authentieke, warme robijnkleur. Onze Dubbel wordt gebrouwen met wat meer hop en meer moutsoorten dan gebruikelijk is. Daardoor ontstaat een uniek, lekker bier. Omdat dit bier voor het eerst in Dordrecht werd gebrouwen, noemen we het Dordts Dubbel. Een stevig bier, vol aroma!

Kijk voor meer informatie op de website van stadsbrouwerij dordrecht.

Home
Shop
Kratje
Search