Brouwerij Poort Nieuw Vennep

Sinds 2005 brouwt Edwin van der Zwet speciaalbieren. Poort verwijst naar de Zuiderpoort, de straat waar de brouwerij is gevestigd.  Het bier wordt gebrouwen op traditionele wijze. Dit betekent dat alleen pure ingrediënten en geen overbodige of onnatuurlijke ingrediënten worden toevoegd. Poort verzorgt het volledige brouwproces van maischen, filteren, koken, filteren, koelen en gisten. Voor het bier wordt gebruik gemaakt van  verschillende hopsoorten, ook nieuwe soorten. Daarnaast komen kruiden aan bod en voeg ik unieke soorten gist toe. Hierdoor ontstaat de verrassend uitgebalanceerde body met frisse, kruidige afdronk. De lange rijpingstijd brengt net als bij wijn of whisky nieuwe smaken naar voren. Dat proef je!

Festivalbieren 2019: Poort Dubbelbock 8%, Poort Bietenbrug Witbier 6%, Poort Tripel 9%, Venneps Blond 5.5%. Poort Maaidorser Tripel Weizen 8.5%

Meer informatie: http://www.brouwerijpoort.nl