Bierproeverij Leiden

Een van de partijen achter Bierwandeling.nl is Bierproeverij Op Eigen Wijze, zoals de naam al zegt gespecialiseerd in bierproeverijen. Samen met Groepswijzer.nl organiseren wij vanzelfsprekend ook een bierproeverij Leiden. De bierproeverij Leiden wordt gehouden op een locatie naar keuze. Dit kan in een café of restaurant zijn maar ook bij u op de zaak of thuis. Dan komen wij met de glazen en bieren en hapjes naar u toe. Naast het proeven van de bieren wordt vertelt over de geschiedenis, de ingrediënten, het brouwproces en de veelheid aan biersoorten.

 

Welke bieren?

De biersommelier selecteert een serie bieren die onderscheidend zijn, elkaar goed opvolgen en toch bij elkaar passen. Bierwandeling.nl werkt voornamelijk met bier van kleine Nederlandse brouwerijen. De biermarkt in Leiden is de afgelopen jaren geëxplodeerd in kwantiteit en kwaliteit. 

Hoe gaat dat in z'n werk zo'n bierproeverij?

Hoe gaat dat in z’n werk, een Bierproeverij van Op Eigen Wijze? Bas Koster deelt de glazen en bier uit en iedereen schenkt daar iets van in. Kijk dan eerst eens goed naar het uitgeschonken bier. Hoe is de kleur, is het bier helder of troebel, blijft het schuim hangen aan het glas? Ruik dan de geur van het ingeschonken bier.

Proef van het pils of het speciaalbier met een kleine slok. Laat het draaien in de mond en neem wat verse lucht erbij. De smaken komen nu pas echt naar boven. Slik daarna pas door. De indruk die het geproefde bier ons geeft, noteren we op een formulier.

Alle uitgekozen bieren passeren zo de revue. Bas vertelt hier over, en tussendoor wordt er brood en water genuttigd om de smaak te neutraliseren.
Een bierproeverij is een vrolijke, maar vooral leerzame aangelegenheid – geen drankgelag. Proef de verschillen tussen de bieren en ontdek je eigen voorkeur.

Specificaties

Min. aantal personen: Vanaf 10 personen
Tijdsduur: Ca. 2 uur

Vraag in het onderstaande formulier een offerte aan. 

Inclusief: 6 bieren in proefglas (15cl), uitleg van bierkenner en kaas en bitterballen
Exclusief: € 15,- boekingskosten

Vul het onderstaande formulier in om meer informatie aan te vragen voor een bierproeverij

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Bierproeverij Leiden

Kijk voor de leukste groepsuitjes in Leiden maar ook andere steden op Groepwijzer.nl.

Home
Shop
Kratje
Search