Het samenwerkingsverband Bierwandeling.nl (ProKwadraat-Groepswijzer.nl en Bierproeverij op Eigen Wijze) organiseren op zondag 1 mei 2016 weer de Lentebierwandeling Leiden. De Lentebierwandeling is een wandeling door de historische Leidse binnenstad waarbij de bezoeker zes Lentebieren van kleine Nederlandse brouwerijen in zes verschillende cafés proeft. Tegelijkertijd is er ook een High Tea Tocht voor de niet-bierliefhebbers.

Het aanbod bestaat uit frisse Lentebieren op tap van kleine Nederlandse brouwerijen. Sommige bieren zijn nog nooit eerder uitgebracht en beleven op deze dag hun premiére. De bierwandeling is bedoeld als promotie van het Nederlands speciaal bier van kleine Nederlandse brouwerijen. De bieren worden geserveerd met een bijpassend hapje. De wandeling gaat in twee vaste routes door de historische binnenstad van Leiden langs zes van de twaalf deelnemende cafés. In het eerste café ontvangen de deelnemers en deelnemerspakket en een toepasselijke attentie. Na afloop krijgen de deelnemers een oorkonde uitgereikt. Het speciale bierglas mag je ook houden. De Lentebierwandeling start om 14.00 uur en eindigt als je de complete route hebt afgelegd (uiterlijk 19.00 uur).

Twee routes langs zes van de twaalf cafés
Aan de Lentebierwandeling doen de volgende cafés mee: Biercafé Lemmy’s, de Plantage, Etablissement Einstein, Café de WW, Sociëteit de Burcht, café Re-Spons, café de Keyzer, Eeterij & Proeflokaal Stadsbrouwhuis, café Uyl van Hoogland, Café de Pelikaan, Café de Vergulde Kruik en café van Hout. De deelnemers bezoeken in een route zes van deze twaalf cafés.

High Tea Tocht op dezelfde dag
Om ook de niet-bierdrinkers van dienst te zijn organiseert Groepswijzer.nl een High Tea Tocht. Een wandeling door de stad waarbij in elk deelnemend restaurant wordt genoten van een ander bestanddeel van een echte Engelse High Tea. Zo serveert het ene restaurant scones, het volgende sandwiches, een ander weer quiche en ga zo maar door. Deze restaurants worden met elkaar verbonden door een aantrekkelijke beschreven wandeling. Meer informatie en inschrijven www.highteatocht.nl.

Inschrijven en meer informatie
Deelname bedraagt € 29,50 p.p. Hiervoor ontvangt de deelnemer een bierwandeling glas, zes lentebieren met hapje, routebeschrijving, oorkonde en leuke attentie. Meer informatie en inschrijven: www.activiteiten-leiden.nl. Inschrijven kan online tot woensdag 27 april 2016 of vanaf 2 april 2016 bij diverse slijterijen in de regio.

Elk jaargetijde zijn eigen bieractiviteit
Naast de Lentebierwandeling organiseert Bierwandeling.nl in elk jaargetijde een ander bierevenement. In de zomer de nieuwe Zomerbiervaart, in de herfst de Bokkenwandeling en in de winter het Winterbierfestival.

Home
Shop
Kratje
Search