De voormalige Jacobskerk in het Raaksgebied in Haarlem is nu een volledig operationele brouwerij, Grand Café en restaurant. Onder het genot van een borrel of diner kunt u het brouwproces met eigen ogen aanschouwen.

Naast de brouwerij, het Grand Café en het restaurant beschikt de Jopenkerk ook over de Pastorie. Hier worden o.a. proeverijen georganiseerd, maar u kunt er ook vergaderen en borrelen. Op de website www.jopen.nl/jopenkerk vindt u verschillende arrangementen, zoals een proeverij en presentatie over Haarlem als bierstad, Jopen toen en nu, het brouwproces, etc. Naast deze arrangementen is er nog veel meer te doen & beleven in de Jopenkerk, dus neem gauw eens een kijkje op hun website! Hier alvast een klein voorproefje van het aanbod:

  • Masterclass Bier en Chocola: Een wel heel bijzondere proeverij! Dat bier en chocola goed samengaan leert en proeft u op deze avond! Deze masterclass verzorgt Jopen bier samen met Gert van Soest van Chocolaterie Pierre in Hillegom en Haarlem.
  • Varen met Jopen: Varen door de wateren van Haarlem onder het genot van een Jopen bier, dat is Varen met Jopen. Groepen kunnen de tocht combineren met een bierproeverij, lunch, diner of borrel in de Jopenkerk. Tevens kan men een lunch- of borrelkoelbox meenemen op de boot en kiezen voor een luxe sloep met schipper. Op de dag zelf worden de gasten opgehaald bij de Jopenkerk en worden zij meegenomen naar de sloep die aangemeerd ligt in de Leidsevaart. De schipper zorgt voor een afwisselende vaartocht door de Haarlemse binnenstad. Na 1,5 uur varen kunnen de gasten weer uitstappen ter hoogte van de Jopenkerk.
  • Bierwandeling: De bierwandeling start en eindigt in de Jopenkerk en onderweg worden er bij drie verschillende cafés een Jopen bier gedronken. De wandeling  is onder leiding van een stadsgids die veel  kan vertellen over de bierhistorie van Haarlem.
Haarlem

Jopenkerk

Home
Shop
Kratje
Search