Op zondagmiddag 31 januari 2016 organiseren ProKwadraat-Groepswijzer.nl en Bierproeverij op Eigen Wijze in Scheltema het allereerste Winterbierfestival Leiden. Een festival waar diverse winterse bieren van kleine Nederlandse brouwerijen geproefd kunnen worden.

Frank van Leeuwen en Bas Koster voor Scheltema

Frank van Leeuwen en Bas Koster voor Scheltema

Aangezien de wintermaanden zich minder lenen voor een wandeling heeft de organisatie gekozen voor de binnen locatie Scheltema aan de Marktsteeg Leiden. Een pand met een robuuste, ambachtelijke uitstraling dat past bij de bierbrouwer anno 2016. Tijdens het Winterbierfestival Leiden in Scheltema zullen een aantal kleine Nederlandse brouwers zich presenteren met diverse winterbieren. De bezoekers ontvangen bij binnenkomst een startpakket met daarin een speciaal proefglas, een blauwe munt en een programmaboekje. Daarna kunnen vanzelfsprekend munten bijgekocht worden. Het winterbierfestival duurt van 13.00 tot 19.00 uur. Toegang in de voorverkoop € 10 p.p. en op de dag zelf € 12,50 zolang de capaciteit van het gebouw het toelaat.

Zestien kleine Nederlandse brouwerijen

Tijdens het Winterbierfestival Leiden zijn zestien kleine Nederlandse brouwerijen aanwezig die verschillende winterbieren zullen tappen. Brouwerij Pronck, Delfste Stadsbrouwerij de Koperen Kat, Brouwerij Breugem, Brouwerij de Natte Gijt, Brouwerij de Blauwe IJsbeer, Brouwerij Rodenburg, Brouwerij Klein Duimpje, Brouwerij Neptunus, Brouwerij de Pelgrim, Stadsbrouwerij de Goudsche Leeuwe, Brouwerij Leidsch Bier, Brouwerij Ramses Bier, Brouwerij Elegant, Brouwerij Crooked Spider Brourwerij Maximus en Brouwerij Scheveningen.

Muziek van DJ Fons en bijpassende hapjes

Naast de smakelijke winterbieren zullen ook de andere zintuigen verwend worden met lekkere muziek van DJ Fons en heerlijke bij de bieren passende hapjes en snacks.
Kijk voor meer informatie op www.bierwandeling.nl.

Home
Shop
Kratje
Search