14 april 2019 – Lentebierwandeling Leiden

wandelen en genieten van heerlijke Lentebieren en de Leidse binnenstad

Lentebierwandeling-2014 Op 14 april 2019 wordt de zesde Lentebierwandeling in Leiden gehouden. Een wandeling langs zes cafés* in de Leidse binnenstad die allemaal een ander Lentebier van kleine Nederlandse brouwerijen op tap hebben. Kortom een uitermate gezellige proeverij! Vanzelfsprekend doen de gastheren/vrouwen van deze etablissementen hun uiterste best om u in de watten te leggen door het tappen van een mooi glas Lentebier met een bijpassend hapje. Start vanaf 14.00 uur. Deelname aan de Lentebierwandeling kost € 29,95 p.p.  U ontvangt een uniek Bierwandelingglas, routebeschrijving, stempelkaart en zes bierbonnen. U haalt in elke kroeg een stempel en als u de Lentebierwandeling volbrengt ontvangt u op vertoon van een volle stempelkaart een oorkonde en een leuke attentie. * U bezoekt via een vaste route (de rode of de blauwe) 6 cafés.

Bevestiging met startplek donderdagmiddag

U ontvangt donderdagmiddag voor het evenement een e-mail met de bevestiging van uw bestelling, uw startcafé en aanvullende informatie. Heeft u geen informatie ontvangen? Kijk dan even in de map ‘ongewenste items/spam’.  Nog niets gevonden? Stuur een e-mail naar info@bierwandeling.nl.

Voorverkoop gestopt?

Op de dag zelf is er geen verkoop in de cafés, een beperkt aantal kaarten is te koop van 13.30 tot 14.30 uur in de museumtuin van Volkenkunde bij de stand van Bierwandeling.nl. De kaarten kosten op de dag zelf € 32,50. (zolang de voorraad strekt)

Voorverkoop

Kaarten zijn te koop via de webshop van www.bierwandeling.nl Vanaf 1 maart 2019 kunt u ook terecht bij de slijterijen:

  • De Bierwinkel, Hartesteeg 9, Leiden.
  • Drankenhandel Leiden, Zeemanlaan 22b, Leiden.
  • Slijterij Wijnhandel Jan Toet, Diamantplein 1, Leiden.
  • Slijterij Adegeest, van Beethovenlaan 19, Voorschoten.
  • Uw topSlijter In de Hoftuin, Anjelierenstraat 13, Rijnsburg.

NB: Indien u via de website kaarten bestelt voor meerdere personen inschrijft wordt u op dezelfde route en in hetzelfde startcafé ingedeeld. Schrijft u per individu in spreek dan een groepsnaam af en vermeld deze bij opmerkingen. Zo kunnen wij u dan bij elkaar indelen. Iedereen die kaarten bij de slijterijen betrekt starten ook in hetzelfde café. Koopt u kaarten bij de cafés dan start u in het café waar u de kaarten heeft aangeschaft.

Op de dag zelf is er geen verkoop in de cafés, een beperkt aantal kaarten is te koop van 13.30 tot 14.30 uur in de museumtuin van Volkenkunde bij de stand van Bierwandeling.nl. De kaarten kosten op de dag zelf € 32,50. (zolang de voorraad strekt)

 

 

Deelnemersinfo

Indien u zich online heeft ingeschreven ontvangt u drie dagen voor de Lentebierwandeling een e-mail waarin uw startcafé vermeld staat. Ook hoort u dan of u de rode of de blauwe route loopt. In het startcafé haalt u uw glas, route en bonnen-stempelkaart op. U kunt zich tussen 14.00 en 15.00 uur melden in uw startcafé. Daar ligt het bestelde pakketje voor u klaar met daarin de route, de stempelkaart met zes bierbonnen en een glasbon (die u in dit café kunt inwisselen voor het speciale bierwandelingglas). De Lentebierwandeling werkt met drie routes een rode, groene en een blauwe. Bij elk van deze routes bezoekt u zes cafés.

Inschrijving bij de Slijterijen
U start bij het café dat u door de Slijterij is opgegeven. In het startcafé haalt u uw glas, route en bonnen-stempelkaart op.

  • Ik heb online tikckets gekocht, maar geen bestelbevestiging ontvangen? Het gebeurt regelmatig dat de automatische bevestiging abusievelijk in uw map ‘spam’ of ‘ongewenste items’ terecht gekomen is. Kijk dit even na. Het kan ook zijn dat u bij het invoeren een fout heeft gemaakt in het e-mail-adres. Als u geen bevestiging heeft ontvangen stuur dan een e-mail naar info@bierwandeling.nl.
  • Ik heb online tickets gekocht. Wanneer krijg ik de laatste informatie over waar ik kan starten? Op de donderdag voor de Lentebierwandeling sturen wij u een e-mail over de startplek en welke kleur route u gaat lopen.
  • Kan ik ook met anderen samenlopen als wij afzonderlijk tickets kopen? Ja, dat kan. Geef tijdens uw bestelling aan in het vak opmerkingen aan met wie u zou willen lopen. Spreek een groepsnaam af. Dan delen wij u samen in.
  • Kan ik op de dag zelf ook nog tickets kopen?  Als de Lentebierwandeling niet is uitverkocht kunt u tussen 13.00 en 14.30 uur kaarten kopen in de tuin van Museum Volkenkunde, Steenstraat 1 te Leiden. Zolang de voorraad strekt.

De cafés van de Lentebierwandeling 2018 waren:

Voor de Lentebierwandeling 2019 worden de cafés op dit moment geselecteerd. In 2018 deden de volgende cafés mee: Biercafé Lemmy’s, de Plantage, Etablissement Einstein, Danklokaal de WW, Grand café de Burcht, Café Re-Spons, café de Keyzer, Eeterij & Proeflokaal Stadsbrouwhuis en Café van Hout. De deelnemers bezoeken tijdens hun bierwandeling zes van de twaalf cafés.

Na de Lentebierwandeling een hapje eten?

Terugblik op de afgelopen edities:

Zon, terras en lentebier, missie geslaagd!

De zevende Lentebierwandeling was weer geslaagd. De deelnemers aan de Lentebierwandeling waren in een uitermate goede stemming. Gewapend met het speciale bierglas en de stempelkaart maakten honderden bierwandelaars een wandeling langs zes...

6e Lentebierwandeling 2017 in Lentezon

Na een wat grijzig begin liet de lentezon zich weer zien. De deelnemers aan de Lentebierwandeling waren in een uitermate goede stemming. Gewapend met het speciale bierglas en met het bij deze wandeling horende petje op het hoofd maakten honderden bierwandelaars een...

Heerlijke Lentebierwandeling 2016

Het weer was goed, het bier was goed en de deelnemers aan de Lentebierwandeling waren in een uitermate goede stemming. Gewapend met het speciale lustrumbierglas in het speciaal ontwikkelde biercord© maakten honderden bierwandelaars een wandeling langs zes kroegen....

Regen deert Lentebierwandelaars niets!

Het was weer een uitermate gezellige Lentebierwandeling. Ondanks de lentebui die viel genoot het publiek van de wandeling en de heerlijke Lentebieren van kleine Nederlandse brouwerijen. Na afloop lag er voor de deelnemers een oorkonde klaar. Het speciale glas mogen ze...

Lentebierwandeling 2013

Het prima weer op eerste pinksterdag deden de Lentebieren nog beter smaken. ProKwadraat en Bierproeverij Op Eigen Wijze organiseerden de tweede Lentebierwandeling in Leiden. Een wandeling langs een zestal cafés waar evenzovele bieren geproefd konden worden. De diverse...

Lentebierwandeling 2012

Het perfecte weer van de eerste zondagmiddag in mei deden de Lentebieren nog beter smaken. ProKwadraat en Bierproeverij Op Eigen Wijze organiseerden de eerste Lentebierwandeling in Leiden. Een wandeling langs een zestal cafés waar evenzovele bieren geproefd konden...